След събитията в Капитолия в социалните мрежи беше разпространен кадър на

...
След събитията в Капитолия в социалните мрежи беше разпространен кадър на
Коментари Харесай

Чък Норис в Капитолия, блокиран президент в социалните мрежи – какво научихме за фалшивите новини?

След събитията в Капитолия в социалните мрежи беше публикуван кадър на мъж, който се е снимал с Чък Норис по време на щурма. Във времената, в които живеем, е мъчно човек да се изненада от каквото и да е, по тази причина фотографията бе призната за действителна.

Все отново Чък Норис беше в " тима " на Доналд Тръмп по време на предизборната акция през 2016 година, като обществено разгласи, че го поддържа. Затова не беше чак такава изненада, че е решил да поддържа и крайните дейности на почитателите на спорния американски президент.

Да, но не.

Ето фотографията, с която мъжът се " хвали ", че е срещнал Чък Норис по време на протеста във Вашингтон:

а

Реакцията на артиста обаче не закъсня. С обява в Twitter той опроверга информацията, че е взел участие в щурма на Конгреса на Съединени американски щати и акцентира, че е постоянно на страната на реда и закона.

" Неотдавна разбрах, че някой, наподобяващ на Чък Норис, е бил на митингите във Вашингтон. Това не бях аз, аз не бях там. "

Актьорът, станал ентусиазъм за хиляди вицове и доброжелателни смешки, осъди участниците в безредиците и акцентира, че не поддържа " каквато и да е демонстрация на принуждение ".

Мениджърът му Ерик Крицен пък съобщи, че публикуваната в обществените мрежи фотография не е на Чък Норис, само че призна, че мъжът на фотографията наподобява на артиста. Клиентът му обаче е " доста по-красив ", пошегува се Крицен и акцентира, че 80-годишният артист се намира в ранчото си в Тексас дружно със своето семейство.

И до момента в който Чък Норис може да употребява обществените мрежи като своя естрада, това е невероятно за самия президент на Съединените американски щати.

След като Twitter, Facebook и Instagram наложиха рестрикции на профилите на Доналд Тръмп, светът стартира да си задава въпроси, които до момента не бяха на дневен ред. От една страна – редно ли е настоящ президент да пропагандира срещу реда и законите, само че от друга – по какъв начин е допустимо бизнесът да цензурира държавен глава?

YouTube също ограничи профила на Тръмп. От платформата бе премахнато видeo, ĸaчeнo в aĸayнтa нa дeйcтвaщия пpeзидeнт нa CAЩ, пopaди нapyшeния нa пpaвилaтa пo oтнoшeниe нa пoдcтpeĸaтeлcтвo ĸъм нacилиe. Тръмп получи и първо пpeдyпpeждeниe, като поне eднa ceдмицa няма да може да качва ново видеосъдържание, дa ce ocъщecтвявaт пpeдaвaния или дa ce пyблиĸyвaт мaтepиaли.

Как реагира светът? Прочетете на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР